PostNL is van plan ondernemers met een postpunt in hun winkel minder te gaan betalen voor de afhandeling van pakketjes. De ondernemers, zo'n 2.300 supermarkten en andere winkels waar klanten pakketjes kunnen afhalen en versturen, zijn 'woedend'.

Volgens PostNL daalt de vergoeding per 1 juli met zo'n 25% naar een 'marktconforme vergoeding'. De branchevereniging VVP (Vereniging van Postale en Bancaire retailers) sloeg zelf aan het rekenen en stelt dat de winkeliers er 30 tot 40% op achteruit gaan. De VVP vreest dat vooral winkeliers die weinig pakketjes afhandelen de dupe worden van de maatregel. Voor PostNL zou het efficiënter zijn alleen nog bij grote afhaallocaties langs te rijden. "Voor veel winkeliers zal het niet meer rendabel zijn om hun servicepunt nog operationeel te houden. Het vergt een enorme capaciteit van winkel en personeel, en als dat niet opweegt, voorspel ik dat veel winkels zullen stoppen met hun postpunt", zegt Gert Koudijs van de VVP.

PostNL herkent zich niet in de bezwaren. "Ondernemers krijgen door de pakketjes ook extra klanten in hun winkel. Die doen dan ook sneller en makkelijker andere aankopen", aldus een woordvoerder.
Distrifood - 'Supers boos om plan PostNL'
Reageer
  • Deel
Druk af