Het woord duurzaamheid is volgens boerenvoorman Hans Huijbers, voorzitter van ZLTO, volledig uitgewoond. Schrap het daarom uit het taalgebruik en vervang het door het Zuid-Afrikaanse 'volhoudbaarheid', zei hij gisteren in Dronten tijdens een Inspiratiesessie aan de Hogeschool CAH Vilentum in Dronten. Het woord zou verkeerde verwachtingen wekken.

Huijbers blijkt af te willen van de positie van de boer als een grondstoffenproducent. Dat leidt er volgens Huijbers toe dat aandeelhouders bepalen welke kant de markt op beweegt. Dat moet anders. Gemengde bedrijven moeten professioneel voor voedsel, beleving en zorg zorgen en daardoor een eigen markt opbouwen. Nederland en het Ruhrgebied zouden een uitstekende proeftuin zijn om dat business model te testen.

Huijbers was kort en krachtig, noteert Boerenbusiness. Volgens hem maken Europese supermarktketens die altijd voor de laagste prijs voedsel willen leveren de boer kapot. Daarom moet er alles aan gedaan worden om deze praktijken te veranderen. "Het zit hem duidelijk erg hoog", schrijft het boerenblad.
Boerenbusiness - Hans Huijbers: Stop vandaag nog met duurzaamheid - Toekomst bij gemengd bedrijf | Boerenbusiness.nl
Reageer
  • Deel
Druk af