De makers van The Ripple Maker denken met hun manier van 'latte art' creëren een beetje verschil te kunnen maken op weg naar een betere wereld. "Stel je eens voor wat er kan gebeuren als de miljoenen mensen die iedere dag vol anticipatie hun eerste slokje koffie nemen, eerst een inspirerende, vrolijkmakende of uitdagende boodschap zien?", stellen de ontwerpers op hun website.

Met de Ripple Maker kan iedere barista, ook als hij of zij geen artiest is, hét perfecte plaatje op een cappuccino maken. Het is geen koffiezetapparaat maar een inktjet 3D printer die een figuur, tekst of portret print op het melkschuim van iedere latte die je eronder zet. Uiteraard is de Ripple Maker 'smart' en 'connected' en kun je via een app ieder plaatje laten printen. Als inkt gebruikt de Ripple Maker koffiepoeder.

De machine won tijdens de gadgetbeurs CES 2016 de 'Last Gadget Standing'-verkiezing. De Ripple Maker is bedoeld voor horecagelegenheden en kost $999. Consumenten kunnen via de app zien welke koffietentjes in de buurt een Ripple Maker hebben en hun bestelling vast doorgeven. Voorlopig alleen in de VS.
Coffee Ripples - Home of the Ripple Maker
Reageer
  • Deel
Druk af