Bij 17% van de ambachtelijke ijssalons constateerde de NVWA overtredingen van de hygiëne-eisen. Dit seizoen inspecteerde de NVWA 218 ijssalons op naleving van de hygiënecode voor de ijsbereiding. De meeste geconstateerde fouten waren 'procesfouten' tijdens de bereiding, het bewaren of presenteren van het ijs. Daarnaast bleek het schoonhouden van de bereidingsruimte en bestek regelmatig een probleem. In enkele gevallen troffen de inspecteurs muizenkeutels of vliegen aan zonder dat ondernemers daar iets tegen deden. Van de 37 overtredingen waren er zes ernstig. In 1 geval bevatte het ijs te veel ziekmakende micro-organismen. Alle overtreders kregen een boete of schriftelijke waarschuwing.
Lees ook
-
6
+Pandemiejaar laat ongekende daling voedselinfecties zien 29 sep 2021
-
0
+De NVWA krijgt een menselijk gezicht 23 mei 2018
-
3
+Zo werkt Frankrijk aan voedselvertrouwen 18 aug 2017
- 22 NVWA niet streng genoeg voor Gelderse kippenslachterijen 4 okt 2016
- 0 Openbare rapportcijfers verbeteren hygiëne horeca 28 sep 2016
- 0 NVWA brengt inspectieresultaten zieken- en andere zorghuizen naar buiten 18 aug 2015
- 0 Belgisch Foodweb maakt inspectieresultaten (deels) openbaar 1 jul 2015
- 8 Pasteibakster tegen NVWA: dienstpoes beter dan muizengif 17 mei 2015
- 21 foodwatch: ‘NVWA bracht consument in levensgevaar’ 25 mrt 2015
- 22 Deens bedrijf maakte ziekenhuismaaltijden in betonmolen 4 dec 2014