De Hartstichting en Unilever lanceerden dinsdag een rond Becel gepositioneerde campagne om Nederlanders hun gezondheid te laten controleren door middel van een Persoonlijke Gezondheidscheck. De test bestaat uit een online vragenlijst. Wie de vragenlijst heeft ingevuld, krijgt een gezondheidsrapport toegestuurd met adviezen voor een gezonde(re) leefstijl en het volhouden daarvan. De check inclusief cholesteroltest kost normaal €24,95 maar is vanaf januari gratis voor kopers van en actieverpakking Becel (Light, Original en Omega3Plus). Op de verpakking staat een code die toegang geeft tot de gezondheidscheck. De materialen voor de cholesteroltest worden per post thuisgestuurd.
LMK - Unilever roept Nederlanders op gezondheidscheck te doen
Lees ook
-
8
+Hippe saus voor Unilever en boter zonder koe 20 apr 2017
-
4
+Je woonstijl kan je gezondheid schaden 20 feb 2016
- 5 Mannen: ‘100 worden is kwestie van lifestyle’ 5 mei 2015
- 36 Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’ 17 feb 2014
- 0 EU stelt grens aan plantsterolen voor gezonde mensen 20 aug 2013
- 8 Vegetariërs leven langer, maar dat is geen bewijs 4 jun 2013
- 151 Hartgezondheid linolzuur aantoonbaar onbewezen 17 feb 2013
- 6 Philippe Even: cholesterol verlagen is onzin 14 feb 2013
- 70 Waarom Becel gezond heet maar niet werkt 9 jan 2013
- 6 Becel Pro-activ opnieuw voor RCC wegens misleiding 30 aug 2012
""Zo regelt moeder natuur dat: voor reparatie van gebrek en slecht eetgedrag is cholesterol nodig."" Niet alleen dat Theo, elke cel in je lijf wordt elke dag afgebroken en opnieuw opgebouwd, daar hebben ze cholesterol voor nodig. Je lijf is daarom ook maar een paar weken oud, je huid is elke 28 dagen volledig vervangen bijv. Voor wie daarnaar vraagt, dat heb ik dus ook geleerd van Dr John Bergman met zijn 'true health tuesdays' lezingen op youtube.
Hoe meer kapot een cel is, hoe meer het nodig heeft en dan gaat, wat in de volksmond het slechte cholesterol heet, omhoog. Zoals in het boekje "de cholesterol leugen" van W.Hartenbach verteld wordt is het zelfs zo dat kankerpatiënten altijd een totaal cholesterol van 3 of lager hebben, blijkbaar krijgen die onvoldoende aangevoerd om de cellen op de juiste manier te herstellen. En dan zijn er huisartsen die 3 zelfs nog te hoog vinden............
Zonder cholesterol geen leven, vandaar dat er in een eidooier zo ontzettend veel zit, anders zou er nooit een kuikentje kunnen groeien als die bevrucht is.........
Of het nou de (huis)artsen of de linolzuurschuivers zijn; de cholesterol hetze is denk ik wel het grootste medische schandaal in onze moderne geschiedenis. Volgens zeker 25 medische studies leven oudere mensen met ‘HOOG’ cholesterol juist het LANGST. Uit een Amerikaans onderzoek bij 130.000 patienten met acuut hartinfarct bleek zelfs dat hun cholesterol niveau LAGER lag dan NORMAAL.
Ook bleek drie jaar later dat de MORTALITEIT twee keer HOGER lag bij mensen met de LAAGSTE cholesterol waarden. Corrupte wetenschappers veranderen wit in zwart door verdraaien en overdrijven van triviale bevindingen. Door het op een zodanige manier aanhalen van onderzoek met tegengestelde bevindingen dat die hen lijken te ondersteunen en vooral door de bevindingen van kritische en onafhankelijke wetenschappers te negeren of ronduit te minachten
En maar blijven ageren tegen staatsvijand nr. 1 verzadigd vet. Tegen BOTER bijvoorbeeld. Het kortketenig VV gedeelte in boter is hooguit 55 %. Een gezond lijf schreeuwt erom. 40 % bestaat uit een ideale Ω-3 Ω-6 mix en arachidonzuur. Verder kankerwerend samengesteld linolzuur dat volgens dezelfde VV bashers ook deugt van geen kant. Vitaminen A (retinol, de echte), D, E en K2. Sporenelementen mangaan, chroom, zink, koper en selenium. Hele volksstammen lijden hieraan tekorten. Van selenium meer per gram dan in tarwekiemen of in haring. Maar dan wel van boerenboter van grasetende koeien.
En ook de Wulzen Factor. De op hormonen gelijkende substantie die beschermt tegen arthritis en gewrichtsstijfheid en er ook voor zorgt dat calcium in de botten komt ipv in het weefsel. De WF gaat tijdens het pasteuriseren helaas verloren, dus ga op zoek langs Neerlands dreven naar rauwe boter en room van de laatste grasetende bio-dynamische buitenkoeien.
Alleen VV zorgt voor de noodzakelijke 50 % van onze celmembranen en geven er ook de nodige stevigheid aan. Tevens spelen ze een essentiële rol in de botkwaliteit; beschermen de lever tegen de opname van alcohol, verbeteren het auto-immuunsysteem, zijn nodig voor een optimale benutting van MOV en ze beschermen ons tegen schadelijke bacteriën in het spijsverteringsstelsel.
Cholesterol, goed of kwaad, is ongevaarlijk en niet DE oorzaak van hart/vaatziekten. Dit is wetenschappelijk nooit bewezen. Wat pas gevaarlijk is is de afname van microvoedingsstoffen uit bijna al onze gewassen. Dit is al 80 jaar aan de gang en wordt extra versterkt door de CO2 stijging en volpompen van kassen met verbrandingsgassen om het CO2 aan de groenten kwijt te raken. Die zijn er immers dol op en ze groeien er nóg sneller van. Ten koste van onze voedingsstoffen. Daarover hoor ik WUR en de agrosector nimmer...
Hierdoor, en door uitgeraffineerd fabrieks‘voedsel’, inhaleren van tabaksrook, stress, alcohol en suikeroverdaad, verzwakken en beschadigen onze bloedvaten, waardoor calcium en cholesterol zich als beschermings- en reparatiemiddel op de vaatwanden afzetten.
Zo regelt moeder natuur dat: voor reparatie van gebrek en slecht eetgedrag is cholesterol nodig. De keerzijde van slecht eet- en graasgedrag en belabberd voedsel, overdadig aan linolzuur en suikers, zijn vooral hart- en vaatproblemen. Arteriële cholesterol plaque is altijd een GEVOLG en geen OORZAAK. Gezondheidsaboteurs – vermomd als artsen, voedingswetenschappers, dietisten, voedings(des)kundigen – blijven dit graag beweren.
Aanvullen met wat goede supplementen is de enige manier om er niet helemaal aan onderdoor te gaan. Laat niemand zich misleiden door voedingssgoeroes zoals bijvoorbeeld supplementenbashers als Katan et all. Met 500/1000 mg vitamine C per dag houd je bijvoorbeeld je aders en slagaders glad en strak als een laag Teflon. En hoef je je niet de rest van je leven uit te leveren aan kankerverwekkende chemicalien als statinen en bloedverdunners die als extraatje ook nog eens alle noodzakelijke microvoedingsstoffen uit je lichaam roven.
Suppleren met natuurlijke voedingssupplementen scheelt veel onnodig gezondheidsleed en onnodig doktersbezoek. De zorgkosten waar onze zogenaamd bezorgde politici maar over janken gaan dan met miljarden omlaag. Maar dat is niet echt de bedoeling denk ik. Volg de geldstromen.
Zo zou Lays het ook zomaar kunnen doen, want het is toch aardappel? Aardappels zijn toch gezond? Dit soort dingen zouden nou wel verboden moeten worden, gezondheidschecks horen via huisartsen te lopen en niet via een pakje becel met leuke lab.items om zelf doktertje te spelen. Gevog kan zomaar zijn dat heel veel gezonde mensen ineens ongezond zouden zijn en hup, allemaal aan de pillen? Terwijl, zoals Adriaan en Gert het al zeggen, gevaarlijk, cholesterol is allang weer achterhaald dat het niet gevaarlijk zou zijn, geen verschil in wel of geen pilgebruik, enz enz enz.
Net als Adiaan, verwijs ik ook naar internet, zoeken en nog eens zoeken, dan vind je vanzelf heel veel. Helaas wordt er al veel gecensureerd door Google samen met Bigpharma(oa)zodat we vaak alleen nog maar Bigpharma waarheden als eerste kunnen vinden, vrijwel niemand gaat verder dan pagina 3..........
Adriaan, FL deed gedegen onderzoek en kwam niet verder dan deze conclusies.
Verder is er op Foodlog nog heel veel te vinden onder de tags linolzuur en boter + margarine.
Grrr... Becel smeurzooi icm onzin-advies, een 1-2tje van de boeven van BigFood en BigPharma. Dat de Hartstichting zich hiervoor leent is schandalig, het moest verboden worden!
MARGARINE is ROTZOOI
CHOLESTEROLVERLAGERS zijn SCHADELIJK
DE HARTSTICHTING is geen KNIP VOOR DE NEUS WAARD
Is dit duidelijk!?! En nee, ik ga dit NIET onderbouwen, zoek zelf maar op internet.