Brancheorganisatie FNLI reageert afwijzend op de constatering van foodwatch dat sauzen sterk versuikerd zijn en dat daarom overheidsregulering nodig is om de suikerinname onder de bevolking te verlagen. Daar geeft de organisatie een aantal argumenten voor. Directeur Philip den Ouden zegt: "Voordat er wetgeving is, zijn we al weer jaren verder. Bovendien kan de Nederlandse overheid de regels alleen afdwingen voor Nederlandse producten. Als je zoiets wilt, zou dat op Europese schaal moeten gebeuren." Daarnaast, zegt hij, moet de focus niet liggen op suiker, maar op calorieën. De industrie zou reeds werken aan het terugdringen van de calorische waarde van producten.
Distrifood - Industrie tegen overheidsingrijpen rond suiker - Distrifood
Lees ook
-
1
+Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop 12 jul 2019
-
10
+Gezonde Innovatie valt of staat met vertrouwen 8 jun 2019
-
4
+Wetenschappelijk instituut ILSI ontmaskerd als ‘lobby-club’ van de voedingsindustrie 5 jun 2019
-
10
+Ook vet moet uit de Engelse koekjes, niet alleen suiker 4 jun 2019
-
1
+Belgische supermarkten slagen wél in suikerreductie 2 feb 2018
-
56
+Albert Heijn gooit er 50.000.000 suikerklontjes uit 12 jul 2017
- 3 KNMG wil regelgeving voor suiker, zout en vet 19 dec 2016
- 1 Albert Heijn mindert suiker in huismerk 1 aug 2016
- 0 Onbehandeld tandbederf: 2,4 miljard patiënten wereldwijd 6 mrt 2015
- 0 Californië wil waarschuwing op etiket frisdranken 14 feb 2014