07 aug in de Media

  • Deel dit artikel:
Het actuele nieuws uit de (inter)nationale media
Deze pagina brengt in de loop van de dag de kern van het nieuws. Iets gespot dat Foodlog niet mag missen? Stuur het in!

Exclusieve rum, Bretons zeezout, goede olijfolie, chocolade, thee en koffie voor Simon Lévelt en betere wijnen - dat zijn de goederen die het transport met de oude zeilschepen snel rendabel maakten. In 2005 richtten Arjen van der Veen (41), Andreas Lackner (40) en Jorne Langelaan (37) Fair Transport op. Ze varen inmiddels met drie oude transportschepen de wereld per zeil over. Ze bleken snel in de zwarte cijfers te komen omdat dure goederen met een verhaal én duurzaam transport het uitstekend doen in de bewuste markt die zich in de bovenlaag van de samenleving heeft gevormd. Het FD maakte een reportage.

foodwatch analyseerde de samenstelling 42 BBQ-sauzen die te koop zijn in de vijf grote supermarkten. Daaruit blijkt dat BBQ-sauzen gemiddeld zeven suikerklontjes (30 gram) per 100 ml bevatten. Ook ontdekte de consumentenorganisatie varianten met 12 suikerklontjes (48 gram). In een persbericht zegt foodwatch: Daarmee giet je anderhalf klontje suiker op je grillworst. Af en toe wat BBQ-saus eten is natuurlijk geen probleem. Wat wel een probleem is, is dat de voedingsindustrie tegenwoordig vrijwel overal veel suiker aan toevoegt – denk aan sauzen, soepen en zelfs groenteconserven en vleeswaren – en je er zo dus ongemerkt veel teveel van eet.

In de NRC proberen directeur Dominique Hilckmann en advocaat Sander Drijber 'feiten en fabels te scheiden'. "In Nijmegen denken velen inmiddels dat het slachthuis de boel bewust heeft bedrogen en er met gemeenschapsgeld vandoor is gegaan", aldus de krant. Nijmegen betaalde vorig jaar een voorschot van €21 miljoen voor de uitkoop en verplaatsing van de slachterij. In februari besloot de slachterij ineens zijn activiteiten te beëindigen omdat China geen exportvergunning gaf. Afgelopen week meldde Hilckmann de uitbetaling van transitievergoedingen voor de ontslagen medewerkers ‘on hold’ te hebben moeten zetten in afwachting van de bodemprocedure rondom de transacties.

Vijfduizend mensen kozen de BBQ-reclame van Lidl als nummer één op de lijst van ‘foute' BBQ-reclames die door Wakker Dier werden geselecteerd. In een persbericht schrijft Wakker Dier: "Bij Lidl kun je door het kopen van plofkip en ander dierenleed, sparen voor gratis nóg meer zielige dieren op je barbecue" Naast Lidl, bestond de keuze uit Jan Linders, Emté, Hoogvliet, Spar en Jumbo. Jumbo eindigde nipt als tweede. Wakker Dier: "Hun barbecue-leus “Lekker naar buiten" schoot veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat de meeste dieren die Jumbo aanbiedt voor op de grill tijdens hun leven nooit buiten kwamen."

Maaltijdbezorger Deliveroo heeft $275 miljoen aan durfkapitaal opgehaald. De fietsbezorgdienst zet de investering in om de snelle groei (400% in een jaar) te ondersteunen met 'off-site keukens', Roobox, waar in Londen een pilot mee loopt. De mobiele keukens zijn bedoeld om de actieradius van restaurants te vergroten en ook wijken met een kleine restaurantdichtheid te bereiken. Deliveroo bepaalt op basis van data-analyse waar behoefte is aan een bepaald soort restaurant.
In totaal heeft het in 2013 gestarte Deliveroo nu $425 miljoen kapitaal aangetrokken. Deliveroo is actief in 84 steden in 12 landen en bezorgt met fietskoeriers maaltijden van luxere restaurants.

Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.

Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog

Nieuws
brief

Ontvang dagelijks of wekelijks het Nieuws binnen de wereld van Foodlog

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.

Most Liked Today

Mark Soetman

Levensmiddelenproductie

Likes vandaag

Willem Drok

gepensioneerd ecoloog

Likes vandaag

Wouter v.d. Weijden

Strategie duurzame landbouw

Likes vandaag

Wiebren van Stralen

Land- en tuinbouw

Likes vandaag

Alisha Teerink

Likes vandaag

Frank Eric van der Meer

tuinman met biodiversiteit

Likes vandaag