Minister Edith Schippers (VWS) wil de inspectiegegevens van de horeca openbaar maken door samenvattingen van de inspectierapporten vrij te geven en niet met stoplichtcodes. Tot ongenoegen van de Consumentenbond die pleit voor de transparante en voor consumenten eenvoudig toegankelijke kleurcodering. Deze week vergadert de Tweede Kamer over de Gezondheidswet en het openbaar maken van inspectiegegevens. Volgens de Consumentenbond geeft Schippers toe aan 'een lobby vanuit het bedrijfsleven'. Schippers' voorstel zou de inspectieresultaten 'onbruikbaar maken voor consumenten'. Een transparante kleurcodering blijkt bijvoorbeeld in Wales en Denemarken al jaren effectief, zowel online als bij de ingang van een zaak.
Lees ook
- Uit eten is weer een ongelofelijke luxe 11 jun 2023
-
3
+Voedselverspilling is een ‘ecologische, economische en morele ramp’ 14 mei 2019
-
3
+Zo werkt Frankrijk aan voedselvertrouwen 18 aug 2017
-
0
+17 supers onder toezicht, 5 dicht voor grote schoonmaak 23 mei 2017
- 0 Openbare rapportcijfers verbeteren hygiëne horeca 28 sep 2016
- 2 foodwatch start emailactie hygiëne in de horeca 8 sep 2016
- 1 Slagvaardig of laks, toezicht krijgt kritiek 31 mei 2016
- 13 Horeca skeptisch over keurmerk Smaakpolitie 30 mei 2014
- 1 Reactie NVWA op uitzending Zembla over ‘asbestbrood’ 10 jan 2014
- 1 “Toezicht op voedingsetiketten schiet tekort” 4 okt 2013