Britten zien populatiegroei als een groter wereldprobleem dan klimaatverandering. Daarin wijken ze af van de meeste respondenten in een onderzoek van YouGov onder 18.000 mensen in 17 landen wereldwijd.

YouGov vroeg de respondenten aan te geven welke 'wereldissues' ze als een serieuze bedreiging zagen en welke hiervan hen de meeste zorg baarden. De issues waren terrorisme, energieschaarste, populatiegroei, gewapende conflicten, klimaatverandering, epidemieën, nucleaire wapens, economische instabiliteit, en armoede (honger en dorst). Op basis van de antwoorden werd een ‘share of concern’ berekend in percentages. In de totaalranking van wereldissues stond internationaal terrorisme bovenaan, gevolgd door armoede en op de derde plek klimaatverandering.

Klimaatverandering scoorde het hoogst in Hong Kong (20,4%), Denemarken (16,2%) en Zweden (16%). De laagste scores voor klimaatverandering waren van de Britten (10,8%), de VS (9,2%) en Saoedi Arabië (5,7%). Populatiegroei stond op de zesde plek van ernstige wereldproblemen. De Britten scoorden populatiegroei het hoogst (12,4%), gevolgd door Finland (11%) en Denemarken (10,3%). De laagste scores voor populatiegroei kwamen uit Saoedi Arabië (2,9%), Maleisië (3,5%) en Indonesië (4,9%).
The Guardian - Survey: British public among the least concerned about climate change
Reageer
  • Deel
Druk af