Studenteam Blue Jay opent in het kader van het 60-jarige bestaan van de TU Eindhoven in april een pop-up drone-café, meldt Misset Horeca.

In dit café bestel je bij de besteldrone en komt de bezorgdrone je drankje aan tafel afleveren. De barman schenkt als vanouds de drankjes in. Hij krijgt door de drones meer tijd om een goede gastheer te zijn.

Zes drones vliegen in het café via een vaste, geprogrammeerde route. Volgens de bedenkers is het een complexe operatie. De routes zijn te vergelijken met de plattegrond en dienstregelen van een treintraject, maar dan binnenshuis in de lucht. Om ongelukken te voorkomen mogen gasten niet op de droneroutes komen.

Het pop-up drone-café is een initiatief van een multidisciplinair studententeam, Blue Jay Eindhoven. De Blue Jay-drones moeten laten zien welke mogelijkheden drones ook indoor kunnen bieden. Zo zouden de drones ook ingezet kunnen worden als hulp in huis, bij het blussen van een brandje of om medicijnen rond te brengen in een ziekenhuis. Het team hoopt middels crowdfunding het benodigde geld op te halen voor het pop-up drone-café, dat gepland staat van 22 tot en met 24 april.
MissetHoreca - Drones serveren biertje en nemen bestelling op in pop-up café - MissetHoreca
Reageer
  • Deel
Druk af