Aan verschillende universiteiten en hogescholen in de VS kunnen studenten 'slaap-college's' volgen. Ze hoeven er niet voor naar school of een slaaplaboratorium. De 9 maanden durende online cursus 'Sleep and Sleep Disorders' van de University of Missouri volgen studenten in hun eigen bed.

De leergang is bedoeld om kennis over te dragen over wat slapen met je doet en hoe slaappatronen beïnvloed en verstoord raken door de digitale leefomgeving of het standaard studentengedrag. Volgens cursusleider Dennis Miller werkt typisch studentengedrag, zoals uitslapen in het weekend (in het bijzonder na drank- en drugsgebruik) ook gedurende de week nog door. "Ongeacht het aantal uren dat je slaapt, laat laag-kwalitatieve slaap je duf en slaperig voelen", zegt hij uit. Op lange termijn kan dat tot mentale en lichamelijke problemen leiden.

Miller heeft een eenvoudige aanbeveling: "Probeer, hoe lastig dat ook is met lessen, werk en andere sociale activiteiten, toch iedere dag rond dezelfde tijd te gaan slapen en op te staan". Wie dat voor elkaar krijgt, leeft gezonder en bereikt meer.
Huffington Post
Reageer
  • Deel
Druk af