Restaurantpersoneel in de VS zou tekort schieten bij het informeren van klanten over de risico’s van ongaar vlees. Dat zegt een nieuw onderzoek. Amerikaanse restaurants zijn wettelijk verplicht om hun gasten te wijzen op de gevaren van ongaar rund- en kippenvlees. In de studie bestelden proefpersonen in 265 verschillende restaurants twee hamburgers: een well-done en een medium-rare. Vervolgens turfden ze of en noteerden ze hoe het restaurant hen inlichtte over de risico's. 25% van de restaurants wilde geen ongare hamburger verkopen aan de proefpersonen. Restaurants die dat wel deden, gaven in 77% van de gevallen onbetrouwbare informatie over de voedselveiligheid.
ScienceDaily
Lees ook
-
7
+Biden wil meer graan om de democratie te voeden 15 mei 2022
-
5
+Afrikaanse varkenspest nadert de VS en niemand weet hoe dat komt 31 jul 2021
- 14 Mysterieus zaad boezemt angst in 30 jul 2020
-
10
+Wie goed eet, heeft geen zuivel nodig, zeggen twee Amerikaanse experts 20 feb 2020
-
0
+Trump pocht met Mexicaanse agro-deal, Mexico weet van niets 11 jun 2019
-
0
+Whole Foods stopt met millennial-winkels 28 feb 2019
-
5
+Europese Commissie mag koehandel met VS, Brazilië, Uruguay en Australië starten 22 okt 2018
-
0
+Eet kip, want vandaag is het feest voor de koeien 10 jul 2018
-
0
+96% zuivelgerelateerde voedselinfecties VS gevolg rauwe melk 7 mei 2017
- 3 Boeren kijken anders naar risico 7 jan 2014