In Nederland probeert professor Mark Post runderkweekvlees tot een commercieel aanbod te ontwikkelen. In de VS liet Memphis Meats gisteren dierloos gekweekte kip- en eendfilet uit een groeitank proeven. De testpersonen die het proefden zeiden dat het vlees wat losser van structuur is - het smaakt 'sponziger', zeiden ze - dan echte filet, maar dat ze het opnieuw zouden willen eten. Dat schrijft The Wall Street Journal.
Wall Street Journal - Startup to Serve Up Chicken Strips Cultivated From Cells in Lab
Lees ook
- 1 Kweekvlees zonder kalfsserum blijkt mogelijk 25 jan 2022
- 0 Kweekvleesbazen verlaten bedrijf 2 nov 2021
-
10
+Echt vlees zonder dieren, een serieuze markt denken investeerders 10 jul 2020
- 0 Eer voor de echte kweekvleesman 21 okt 2019
-
2
+Gates, Branson en Cargill investeren in Amerikaans kweekvlees 25 aug 2017
- 2 Kweekvleesondernemers willen binnen 5 jaar op de markt zijn 25 jan 2016
- 8 Amerikaanse professor maakt rood vlees met ‘plantenbloed’ 9 okt 2014
- 0 Kweekvleesburger in Museum Boerhaave 17 feb 2014
- 60 Kweekvlees is wél een goed idee 14 aug 2013
- 1 Wegbereider kweekvlees teleurgesteld in Mark Post 10 aug 2013
Vlees heeft in principe geen smaak, vandaar dat koks het hebben over "op smaak brengen". Een hapje uit een koe smaakt net zoals een hapje uit een varken. Schaap en lam zijn uitzondering op de regel.