Mensen tussen de 18 en 36 jaar eten het vaakst buitenshuis. Dat blijkt uit onderzoek van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Circa 30% van de mensen in het leeftijdssegment 18-36 eet minimaal 1 keer per week in restaurants of eetcafés. Bij vijftigplussers stopt de meter op 10%. Jongeren besteden minder geld dan vijftigplussers als ze buiten de deur eten. Per keer besteden ze €19,42; vijftigplussers geven €30,66 uit. Jongeren zijn ook vaak te vinden in speciaalzaken, die een restaurant- en winkelfunctie combineren. Buiten de deur ontbijten wint aan populariteit; 20% van de jongeren zegt het weleens te doen.
NOS - We eten steeds vaker buitenshuis
Lees ook
- Horeca mist 5-10% omzet door personeelsgebrek 10 jan 2023
-
12
+Jongere generaties ‘ontkoken’ Nederland 7 mei 2021
-
1
+We nemen er meer ons gemak van, zeggen cijfers over thuis- en uit eten 7 jan 2019
-
7
+Calvé Pindakaas en Magnum kunnen verdwijnen 3 jul 2016
- 0 ‘Nieuwe voedselspeciaalzaak is hybride concept’ 14 jun 2016