Hoge nood onder foodies. De iets ouderen onder ons, vanaf 30 jaar ongeveer, kunnen zich nog een leven herinneren zonder pijnboompitten. Culinaire publicisten schreven ze de mode binnen en inmiddels zijn ze zelfs te koop in discountsupermarkten. Nu valt de oogst wat tegen en stijgt de prijs: €5 à 6 per ons. Paniek. Stel je voor, hoe maak je nou je eigen pesto zonder zo’n pitje?
AD - Pijnboompitten ?schreeuwend duur? door tekort, 2 jul 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
En als je dan toch echte pesto alla Genovese wilt, dan moet je ze ook nog in een marmeren vijzel bereiden, met een speciale milde knoflooksoort, Parmigiano-Reggiano die minstens 30 maanden gerijpt is, Pecorino kaas gemaakt van rauwe melk, een pittige basilicum soort met weinig mentol......succes!
Doe mij maar 'pesto 2.0' zoals Ria #2 al zegt.
Heel simpel: je kunt elke soort noot gebruiken & BTW: ook elk soort kruid (hoeft niet per se basilicum). Om het af te maken noem je het 'pesto 2.0' of je geeft het een totaal andere naam (een goede benaming kan soms van wezenlijk belang zijn). En lekker!
Zelf maak ik 'pistou' (= zonder kaas kort door de bocht).
Panikeren niet nodig; € 2,65 per ons bij afname van 25 kg en € 2,99 per ons bij afname van 1 Kg. Bij de Notenshop