Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashNepvleeseiwit van aardappelen

Industrie-aardappelen worden voornamelijk geteeld voor zetmeel waar je van alles mee kunt maken. Onder meer dozen. Aardappelcoöperatie Avebe onderzoekt voortdurend nieuwe mogelijkheden. Door de niet-aflatende stroom nieuws over weer een variant in namaak op de markt van vegetarische vleesproducten, deden de aardappelaars een nieuwe ontdekking. Volgens Avebe kun je eiwit voor vleesvervangers beter uit aardappelen dan uit tarwe en sojabonen halen. Soja hoeft dan niet meer uit de Amerika's ingevaren te worden.

Boerenbusiness - Avebe springt in gat op markt vleesvervangers - Achtergrond Avebe, 14 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #4
  • 17 jul '19
  • 10:02

#3 Goede vraag. Misschien had ik "niet benutten"moeten schrijven.

Ik zal de AVEBE eens tweeten...

Jos Hugense
Jos Hugense levensmiddelenproductie
  • #3
  • 17 jul '19
  • 8:36

Wordt er nu iets weggegooid in dit kader Rene?

Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #2
  • 16 jul '19
  • 23:31

Als je die 2% toch zou weggooien, kan je hem toch beter bewaren en verkopen?

Jos Hugense
Jos Hugense levensmiddelenproductie
  • #1
  • 15 jul '19
  • 19:49

In aardappelen zit 2% eiwit. Dat betekent dat je van een hectare aardappelen 500kg. eiwit haalt. Ik hoop voor Avebe dat de rest (zetmeel) een goede opbrengst heeft, want anders wordt het nog een hele toer om te concurreren met eiwitrijke gewassen als peulvruchten en granen die soms meer dan vier keer zoveel eiwitten produceren op diezelfde hectare.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.