2
Fotocredits: Henk Staghouwer, Martijn Beekman, Rijksoverheid

FlashMinister van Landbouw lang met vakantie tijdens crisis

Het rommelt en knettert in de coalitie over het inmiddels beruchte stikstofdossier. Minister Van der Wal voor Stikstof en Natuur stuurde tijdens het reces een brief aan de Kamer waarin ze wat sneller wat meer geld belooft om het dossier rollend te houden. Dat doet ze naar aanleiding van de doorgaande protesten van de boeren, die vrijdag Nederland gedurende 15 minuten 'publieksvriendelijk' stilzetten.

Voor minister Staghouwer van Landbouw is alle gedoe even mooi geweest, schrijft De Telegraaf. Hij gaat voor 4 weken op vakantie om 'de batterijen weer op te laden'. Binnen de coalitie wordt daarover gemord, maar zonder Staghouwer staat de wereld niet stil. Hij laat deze zomer zijn ambtenaren een plan bedenken om de boeren commercieel perspectief te bieden. Dat moeten ze voor 4 september klaar hebben. Premier Rutte gaat gedurende de zomermaanden wel bij boeren langs om begrip te tonen voor hun boosheid. Staghouwer lijkt te weten hoe hij moet delegeren.

De Telegraaf - Stikstof ettert door in coalitie, 15 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 15 jul '22
  • 22:55

Als leek lees ik: 'Hij laat deze zomer zijn ambtenaren een plan bedenken om de boeren commercieel perspectief te bieden.' Bedenken, bedenken, bedenken . . . . WW.

Dan denk ik:
Het gaat toch over het uitwerken van een aantal alternatieven om de kennis en ervaring van de landbouwers zo goed mogelijk te benutten voor een andere vorm van bedrijfsvoering zonder of met minder vee, met een veel lagere milieubelasting? Dit heeft niets te maken met een plan bedenken, maar eerder met het uitwerken van een groot project met hulp van een aantal organisaties waar dan een financiële- en een tijdsplanning uit rolt. Betrek er dan ook de veevoederbedrijven, transport, vleesverwerkers, zuivelproducenten, en veel meer bij. Dat wordt dan Prinsjesdag 2024 of later.

N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #1
  • 15 jul '22
  • 21:27

Wie is er nu minister , de minister of de ambtenaren?
In zijn beantwoording aan de Kamer was het al duidelijk. Hij las gewoon voor wat zijn ambtenaren opschreven.
Inhoudelijk totaal ongeschikt. Hij kreeg van de Kamer de gele kaart voor zijn zwakke perspectief brief voor de landbouw en de opdracht om voor Prinsjesdag met een echte perspectief brief te komen.
Hij gaat nu 4 weken met vakantie en de ambtenaren zijn de Minister. Dit is geen Minister voor Landbouw maar tegen Landbouw. Wat een zwakte terwijl het hele land in rep en roer is.
Totale minachting.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.