2
Fotocredits: 'Aardgas', pixnio

FlashAlleen gekkies gaan van het gas

En dat wisten mensen die er echt verstand van hebben al van meet af aan. Ze hielden niet eens hun mond. Maf dus, dat we zijn gaan denken dat 'van het gas gaan' zo goed is.

NRC - ?We komen er steeds meer achter hoe moeilijk aardgasvrij worden is?, 21 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gerard Vriend
Gerard Vriend Logistiek
  • #2
  • 22 okt '20
  • 22:40

Koen Mulder, Duurzaamheid is wispelturig. Natuurlijk weet ik niet waar u uw informatie kreeg toen u een fabriek bouwde op hout pellets. Toen ik voor het eerst van dit product hoorde en met verbazing kennis nam van de gedachte hierachter, was mijn reactie: wat is dit voor een onzin. Hetzelfde heb ik gehad met bio olie waarvoor in Azie grote oppervlakten bos worden gekapt om hier de olie te verbranden. Nu even terug, ik wil niet zeggen dat ik het beter weet. Gas is goed maar, in de jaren 90 werd ons voorgehouden dat de gasvoorraad 25 jaar was, ff rekenen 1995 /2020 dat klopte wel een beetje. toch hebben we niet genoeg gedaan. Wel wordt er nu met geothermie veel bereikt. Ook voor huishoudens is dit interessant samen met de warmtepomp. Maar vooral voor nieuwbouw. Zon en Wind zal ons niet genoeg energie opleveren maar wel een basis kunnen leggen. Waterkracht is ook gevaarlijk, grote watermassa's opslaan is gunstig omdat dit ook verdroging tegen zal gaan maar kan ook op raken. Wat zal wel kunnen? Het kweken van energie gewassen maar niet op grote afstand, en zeker niet in andere werelddelen zal niet lukken. We telen mais voor de biovergister etc. De eerste stappen zijn te zetten in het verminderen van energieverbruik. Huishoudens kunnen voor een groot deel zelf in hun energievraag voldoen of zelfs overhouden. Bedrijven zullen ook meer kunnen doen maar de energie is voor grote gebruikers nog te goedkoop en dus is de inspanning nog te klein. BESPAREN is dus de eerste stap.

Koen Mulder RMC
Koen Mulder RMC Levensmiddelenproductie
  • #1
  • 22 okt '20
  • 13:16

Toen we onze fabriek bouwden was dit nog een populair topic. We hebben dan ook geen gasaansluiting, alles gaat op houtpallets. Toen werd dat nog als duurzaam beschouwd.

Nu hebben mensen het over de fijnstof die vrijkomt bij het verbranden van biomassa, en de bomen die worden gekapt puur omwille van het stoken.

Duurzaamheid is wispelturig.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.