Volgens food trend expert Liz Moskow is een van de trends voor 2017 dat chocoladedesserts niet alleen meer na de avondmaaltijd gegeten worden, maar de hele dag door. Zij verwacht dat chocoladetaart op het ontbijtmenu en de lunchkaart verschijnt. In een recente studie toonden onderzoekers aan dat pure chocola het abstract denken, geheugen en aandacht verbetert. Een andere studie suggereert dat chocola in de ochtend helpt bij afvallen. “Chocola bereidt je voor op de werkdag, dus er is geen betere tijd om het te eten dan bij het ontbijt", aldus Moskow.
Ten cutting-edge food trends for 2017
Lees ook
- 1 Toch high van no en low alcohol dranken 21 dec 2023
-
0
+Suikerhologrammen voor veiligheid en authenticiteit - en omdat het gewoon cool is 1 mrt 2021
-
3
+Kleine aanpassingen in leefstijl goed voor het hart 7 mrt 2019
-
0
+Nieuwe stadstrend: buitenshuis ontbijten 2 jan 2019
-
1
+De voedingsindustrie ruikt kansen door het nieuwe vetverhaal 18 jul 2018
- 0 Cadbury start eigen Fairtrade-programma 30 nov 2016
- 0 Frosé is hèt zomerdrankje 3 aug 2016
- 0 ‘Sterkste bewijs ooit’ voor link tussen gezond ontbijt en schoolprestaties 23 nov 2015
- 12 Dijkhuizen: niet alleen chocolade wordt onbetaalbaar 19 nov 2014
- 29 Nationaal Schoolontbijt: lesje merken kopen? 30 okt 2013
Als bron staat vermeld de dailymail. Ik neem wel een korrel zout voor m'n ontbijt, lijkt me beter dan suiker.
Ja, chocolade, zo puur mogelijk, maar geen taart of koekjes of toetjes of.............Gewoon normale reep PURE chocola. Zo wat zijn, elke ochtend een stukje chocoladetaart, als het nou nog eens echt gezond zou zijn en je er ook nog eens mee afvalt schrijf ik mezelf ook in........