GaultMillau reikt komend najaar een nieuwe Award uit: die voor het beste groenterestaurant van de Benelux. De prijs wordt, anders dan de andere awards van de restaurantgids, uitgereikt aan de winnaar van een competitie.34 restaurants in Nederland, België en Luxemburg hebben zich ingeschreven voor de strijd. Op 25 maart maakt GaultMillau de dertien genomineerden bekend die door mogen naar de ‘finaleronde’. De winnaar wordt eind oktober bij de presentatie van de GaultMillau 2010 bekendgemaakt.
De competitie is onderdeel van de campagne Eet meer Groenten, die is gestart op initiatief van de Belgische ‘groentekok’ Frank Fol. Diverse Belgische topchefs steunen de actie, waaronder driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve en GaultMillau chef van het jaar Vicky Geunes.
bron: missethoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ailko,niet verplicht,maar wel lekker er groenten, helemaal bereid op een speciale manier erbij te krijgen.
Therese Boer hoorde ik ergens zeggen,nadat haar de vraag gesteld was:is er nu ook verschil te merken in eetgedrag tussen mannen en vrouwen,dat dat wel degelijk het geval was.
Van een stuk vlees aaneen,merk ik dat de mannen er ook meer van eten,dan de vrouwen.[voordeel dus,je eigen portie te kunnen afsnijden]
Het zal de tijd zijn.We hebben bijna uitsluitend veel vlees gehad.Veel,vaak teveel eten.muizenhapjes,dat je daarna bij thuiskomst bewijze van spreken nog een boeterham nam.Dat herken je waarschijnlijk nog wel.
Toveren met groenten, dat is de herinnering (van alweer veel te lang geleden) die ik koester van ons bezoek aan het schitterend gelegen restaurant van Michel Bras in Laguiole. Die man wist van eenvoudige snijbiet (blettes)een delicatesse te maken die zjn weerga niet had...
We zijn weer terug in de 17e en 18e eeuw, toen 'men' zich onderscheidde door het eten van primeurs en groenten, die alleen voor de chic waren weggelegd. Wanneer kiloknallervlees en kweekvis voor iedereen te krijgen is, hoe onderscheid je je dan? Juist, groenten. Ik vind het prima, maar niets nieuws onder de zon. Kwam net in een 18e eeuws kookschriftje weer het recept tegen voor andijvie met een sausje, toen heel nieuw. Bijschreven: deli, deli, deli!!! Oftewel de dames vonden het een delicatesse, delicieux!
En het betere restaurant schijnt tegenwoordig vooral vergeten groenten te serveren. Is dat een direct gevolg van de hang naar lokaal? Bij AH kan je geen aardperen of schorseneren en straks weer snijbiet en heerlijke raapsteeltjes krijgen, daarvoor moet je naar de biowinkel of chic uit eten. Laatst had de traiteur hier vlakbij koolraap als daggroente. Koolraap! Dat was vroeger armeluisvoedsel.
Fien,toch niet helemaal waar.
Omdat ik tegenwoordig mijn moeder in Middelstum bezoek,kom ik daar ook weleens in de Supermarkt.Een Plus-winkel.Die hebben best vergeten groenten,o.a.ook koolraap.En voor supermarkt begrippen redelijk wat biologischvlees.Wat me opvalt,dat het er aantrekkelijker uitziet dan bij meneer A.H.in Groningen.
Misschien kunnen dit soort van groenten op het platteland beter verkocht worden???.De mensen kennen het nog.
Grappig klinkt dat in mijn oren.Koolraap bij de traiteur.Wij kregen dat vroeger minstens eens per week.