GaultMillau reikt komend najaar een nieuwe Award uit: die voor het beste groenterestaurant van de Benelux. De prijs wordt, anders dan de andere awards van de restaurantgids, uitgereikt aan de winnaar van een competitie.34 restaurants in Nederland, België en Luxemburg hebben zich ingeschreven voor de strijd. Op 25 maart maakt GaultMillau de dertien genomineerden bekend die door mogen naar de ‘finaleronde’. De winnaar wordt eind oktober bij de presentatie van de GaultMillau 2010 bekendgemaakt.
De competitie is onderdeel van de campagne Eet meer Groenten, die is gestart op initiatief van de Belgische ‘groentekok’ Frank Fol. Diverse Belgische topchefs steunen de actie, waaronder driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve en GaultMillau chef van het jaar Vicky Geunes.
bron: missethoreca
Al ongeveer 25 jaar zit ik te wachten op de culinaire ontdekking genaamd: vegetarisme op zijn fijnst!
Geen bonen of kaas, maar expirimentele groentegerechten waarvan je spontaan kan gaan janken.
Eenmaal dit geproefd is er geen andere weg meer mogelijk. U bent verkocht en verknogt ook omdat het overduidelijk is dat de vleesindustrie onze planeet kapot maakt en de mensheid ziek.
Gezond en gegoten in een delicatessevorm mag ik me elke dag verheugen op het feit dat ik geen vlees meer eet en alleen nog maar de pure, mens,dier en planeetvriendelijk groentegerechten mag nuttigen.
Om zo te kunnen koken ben je in mijn visie een kunstenaar!!
Ik hoop dat ik deze manier van koken in de toekomst vaker mag tegenkomen, misschien zelfs in de huiskamer.
Het gaat u alle goed!