Pius Floris voor vol houdbare landbouw

Pius Floris voor vol houdbare landbouw

Land- en tuinbouwtechnologie

Biografie

Ben oprichter en Directeur van voormalig Plant Health Cure BV.inmiddels overgenomen door de Den Ouden Groep.  Ik ga door als zelfstandig adviseur “vol houdbare landbouw”  Mijn huidige projecten zijn...

Ben oprichter en Directeur van voormalig Plant Health Cure BV.inmiddels overgenomen door de Den Ouden Groep.  Ik ga door als zelfstandig adviseur “vol houdbare landbouw”  Mijn huidige projecten zijn ondermeer: Brabant Bemenst Anders,  Voorlichter, adviseur en docent op en voor verschillende bedrijven en instituten in India, Griekenland, Engeland en Spanje.  Door het gebruik van met name kunstmest is de bodemkwaliteit in de land en tuinbouw wereldwijd zo slecht geworden dat gewassen tegen steeds hogere kosten moeten worden geproduceerd. Omdat kunstmest niet in de volledige mineralenbehoefte van planten voorziet neemt de nutriëntendichtheid van planten af. Door vakkennis te richten op het herstel van de bodemkwaliteit neemt de behoefte om kunstmest te gebruiken af. Het directe gevolg is dat er dan ook minder of geen chemische behandelingen nodig zijn om planten tot de oogst “in shape” te houden. De maatschappelijke prijs van kunstmest is vele malen hoger dan alleen het energieverbruik voor de productie. De hoeveelheid stikstof die per bemesting wordt gegeven zet de bodemorganismen aan om koolstof te verbruiken. Daardoor neemt het organisch stofgehalte af en verliest de grond haar capaciteit om co2 te binden.
Door bacteriën, schimmels en Organische meststoffen toe te voegen worden boeren geholpen om hun grond weer echt gezond te krijgen. Dat leidt tot aanmerkelijk lagere teeltkosten en een hogere nutriëntendichtheid in de planten die wij eten. De boer heeft verstand van telen. Voeg daar de kennis van plant en bodem aan toe en er gebeuren natuurlijke wonderen waarbij de producties niet afnemen en de (financiële) opbrengsten sterk verbeteren. Het is een kwestie van andere principes die leiden tot vol houdbare landbouw.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.