Verjaardagskorting!
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Pius Floris

Pius Floris
  • Werkzaam in: Land- en tuinbouwtechnologie
  • Geslacht: man
  • Soort lid: betalend
  • Lid sinds: 01-10-2017

Biografie

Ben oprichter en Directeur van Plant Health Cure BV. Ons motto is: “WE GROW SOIL” Door het gebruik van met name kunstmest is de bodemkwaliteit in de land en tuinbouw wereldwijd zo slecht geworden dat...

Ben oprichter en Directeur van Plant Health Cure BV. Ons motto is: “WE GROW SOIL” Door het gebruik van met name kunstmest is de bodemkwaliteit in de land en tuinbouw wereldwijd zo slecht geworden dat gewassen tegen steeds hogere kosten moeten worden geproduceerd. Omdat kunstmest niet in de volledige mineralenbehoefte van planten voorziet neemt de nutriëntendichtheid van planten af. Door ons te richten op het herstel van de bodemkwaliteit neemt de behoefte om kunstmest te gebruiken af. Het directe gevolg is dat er dan ook minder of geen chemische behandelingen nodig zijn om planten tot de oogst “in shape” te houden. De maatschappelijke prijs van kunstmest is vele malen hoger dan alleen het energieverbruik voor de productie. De hoeveelheid stikstof die per bemesting wordt gegeven zet de bodemorganismen aan om koolstof te verbruiken. Daardoor neemt het organisch stofgehalte af en verliest de grond haar capaciteit om co2 te binden.
WE GROW SOIL houdt in dat we bacteriën, schimmels en Organische meststoffen produceren en leveren om boeren te helpen om hun grond weer echt gezond te krijgen. Dat leidt tot aanmerkelijk lagere teeltkosten en een hogere nutriëntendichtheid in de planten die wij eten. De boer heeft verstand van planten. Wij van grond. Samen kunnen wij ontzettend veel bereiken.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.