Om het tij van obesitas te keren, predikt hoogleraar Public Health Jaap Seidell (VU, Amsterdam) preventie. Hij bepleit een integrale aanpak met ruimte voor bewegen in de wijken, voedseleducatie én duurzame productie van gezond voedsel. Mondiaal en landelijk is het 'superingewikkeld' die gewenste omslag in beleid en productie te realiseren, maar lokaal kan de landbouw op korte termijn al een belangrijke rol spelen, zegt de wetenschapper. Boeren en tuinders moeten hun producten in korte ketens naar de stad brengen en burgers laten zien hoe voedsel wordt geproduceerd. AGF sprak met Seidell.
GFActueel - 'Industrie maakt massaal voedsel van slechte kwaliteit voor mensen met een laag inkomen'
Lees ook
- 4 ‘Foute levensmiddelenindustrie’ 23 jun 2020
-
3
+Europese levensmiddelenindustrie hekelt kritiek op ‘ultra-fabrieksvoer’ 5 feb 2018
-
13
+Belgische burgers houden van boeren maar weten er niets van 12 okt 2017
- 0 ‘Amsterdam CS lijkt op een snackbar met af en toe een trein’ 13 mrt 2017
- 25 Houden we ons voor de gek met een kletscircus? 18 jan 2017
-
90
+Seidell wil collectieve oplossing obesitas 13 jan 2017
- 13 Wetenschappers maken een ‘ik-zit-vol’ supplement 11 dec 2014
- 31 ‘Er moet meer sex in voedingsadvies’ 30 sep 2014
- 36 Wetenschap versus statistiek: wie heeft gelijk? 3 jul 2013
- 6 Kindermarketing: zelfregulering werkt niet, burgerinitiatief wel? 25 feb 2013