Veel dips die gezond lijken, zoals hummus en taramasalata, bevatten veel zout en vet. Dat zegt de Britse groep Consensus Action on Salt and Health (CASH) na een onderzoek van 210 verschillende dips die in de grote Britse supermarkten te koop zijn. Geen van de 108 onderzochte bakjes hummus voldeed aan de richtlijnen voor zout. De hummus met gekaramelliseerde ui van Tesco bevatte het meeste zout (1,6 gram per 100 gram). 23% van de producten bevatte teveel verzadigd vet. De Sour Cream and Chive dip van Waitrose was daar de negatiefste uitschieter met 10,2% per 100 gram.
Lees ook
-
3
+Amerikanen halen verzadigd vet vooral uit vlees, Nederlanders uit zuivel 4 apr 2022
- 0 Zoutinstituut niet meer nodig 13 mrt 2019
- 1 Zuivelvrij ijs blijkt niet het ideale gezonde toetje 11 jun 2018
- 2 AH Basic onderaan de paprikachips-wijzer 18 aug 2017
- 11 ‘Verzadigde vetten laten bloedvaten niet dichtslibben’ 26 apr 2017