Het aantal restaurants groeide in 2016 met 5% tot ruim 15.750 zaken, bijna net zoveel als in 2010. Het aantal lunchrooms verdubbelde tot bijna 1.000 vestigingen. Het aantal bezorgrestaurants groeit eveneens door. Dat laat Datlinq, de database voor de horeca, zien. Het aantal selfservice-restaurants daalde met 25% in vergelijking met 2015, voornamelijk als gevolg van de sluiting van veel La Place-vestigingen. In kleine steden daalt het aantal bars en cafés. In grote steden neemt hun aantal juist weer toe. Het aantal cafetaria’s nam met 3% af. Het aantal koffiezaken steeg in 2016 met 13% en zal de komende jaren blijven toenemen.
Lees ook
-
10
+Zou de omzet van bio in de horeca kunnen stijgen? 19 dec 2023
-
1
+Rambam en KHN zetten TheFork te kijk en eisen transparantie 10 jan 2020
-
0
+‘Hybride’ restaurant houdt uit eten betaalbaar 29 jun 2018
-
0
+Groot-Brittannië wil calorieën op de menukaart om kinderobesitas te verminderen 26 jun 2018
-
0
+Maffia stapt in de koffie 11 dec 2017
- 0 1 op de 5 kroegen niet brandveilig 29 dec 2016
- 0 Tiende ‘huiskamer’ voor ‘ongewassen’ koffieconcept 18 dec 2016
- 0 Kellogg’s opent pop-up café in Australië 16 apr 2016
- 0 McDonald’s vermomt zich als hipstercafé in Sydney 30 dec 2014
- 0 Depardieu investeert miljoenen in Belgische wijn en delicatessen 4 apr 2014