In San Francisco dient zich een nieuwe hippe trend aan: 'hybride restaurants'. Sinds 2012 verdubbelden de huizenprijzen in de Californische stad. Dat heeft een grote en niet alleen positieve invloed op het leven in de stad. Restauranthouders zagen de huurprijs van hun bedrijfspand omhoog schieten. En als ze al geschikt personeel kunnen vinden, dan vraagt dat ook de hoofdprijs. Een restaurant uitbaten wordt onbetaalbaar, schrijft The Independent.

Een slimme restauranteigenaar had een oplossing schrijft The New York Times. Zijn oplossing vindt navolging: weg met de ober en zet de gasten zelf aan het werk.

Wil je lekker en betaalbaar dineren? Haal dan eerst zelf maar je bestek. Wil je nog een glas wijn? Daar staat de fles. Het eten wordt nog wel naar je tafel gebracht door een runner, maar verwacht geen full service meer. De vele goedverdienende en vaak jonge IT-werknemers vinden het prima om zelf wat te doen in de ‘hybride’ restaurants. Liever dat dan meer betalen.
Independent - These restaurants can't afford waiters, so they make the diners do the work
  • Deel
Druk af