De Britse supermarktketen Tesco gaat een aantal van zijn winkels sluiten tussen middernacht en 6 uur 's ochtends. Er komen dan te weinig mensen boodschappen doen om de winkels open te houden.

Tesco opende in 1996 de eerste winkels die 24 uur per dag open waren. Inmiddels zijn dat er zo'n 400. Daarvan zullen er 76 voortaan 's nachts dicht zijn. Welke filialen het betreft, is nog niet bekend. Volgens Tesco loopt de belangstelling om 's nachts te komen winkelen terug omdat klanten in toenemende mate de weg naar het internet weten te vinden en hun boodschappen online bestellen.

De uren dat de winkels dicht zijn, zullen benut worden om voorraden aan te vullen. Daardoor zal het besluit een 'minimale' impact op de werkgelegenheid hebben. Tony Hoggett, Tesco's directeur Retail, zegt: "Het is veel zinvoller in die winkels de vakken te vullen zodat alles aangevuld is als de deuren om 6 uur 's ochtends weer open gaan. Wij zullen doorgaan veranderingen aan te brengen in onze winkels zodat we voor klanten een betere winkelervaring creƫren, op de tijden dat zij hun boodschappen willen doen."
Daily Mail - Tesco calls time on 24-hour shopping at 76 stores
Reageer
  • Deel
Druk af