Wakker Dier beweerde onlangs dat het aantal kiloknallers in 2015 40% hoger lag dan in 2014. De supers 'knallen' er weer overheen. Emté en Plus noemen de definitie die de stichting sinds kort hanteert voor de kiloknallers misleidend, schrijft Distrifood.

Het begrip kiloknaller gold voor alle vleesaanbiedingen onder de €4,12 per kilo. Wakker Dier schaart sinds kort al het vlees dat geen erkend dierenwelzijnskeurmerk draagt en in een folder wordt vermeld onder de kiloknallers. De focus ligt nu op keurmerken en niet op het werkelijke dierenwelzijn, vindt Wilco Jansen van Emté. Volgens Plus komt het de geloofwaardigheid richting de consument niet ten goede.

Zo schaart Wakker Dier het Natuurvlees van Emté nu onder de kiloknallers. Dit diervriendelijk vlees komt van runderen die als grote grazers voor het beheer van natuurgebieden dienen. Een trieste constatering, aldus Jansen. Ook het Ierse rundvlees van AH, overgegaan naar AH Greenfields, valt nu onder de kiloknallers. Het vlees is afkomstig van boeren die voldoen aan de eisen van het Ierse Farm Quality Assurance Systeem. "Als de Ierse runderen bijvoorbeeld toch over roostervloeren lopen, krijgt het vlees geen ster en is het voor ons een kiloknaller wanneer het in een folder voorkomt", zegt Hanneke van Ormondt van Wakker Dier. "Het is nu een helder een eerlijk criterium".
Distrifood - Emté en Plus woedend op Wakker Dier
Reageer
  • Deel
Druk af