Vanaf vandaag kunnen Chinese ouders hun geliefde Nederlandse Nutrilon babymelk rechtstreeks bestellen op het online platform Tmall Global.

Danone, het moederbedrijf van Nutricia, biedt Nutrilon met Nederlandse etiketten aan op het voor buitenlandse fabrikanten ontwikkelde platform van de Alibaba-groep. "De Chinese webwinkel is een nieuwe poging om in Nederland de rust op de winkelvloer terug te laten keren", zegt een woordvoerder van Nutricia.

Nederlandse supermarkten en drogisterijen ondervinden veel overlast van tussenhandelaren, die het Nederlandse babymelkpoeder hamsteren om het in China door te verkopen. Regelmatig is sprake van tekorten. Om lege schappen te voorkomen, voerde de fabrikant zijn Europese productie van babymelkpoeder vorig jaar al flink op. Ook zorgde Danone ervoor dat Nederlandse ouders het product direct via internet kunnen bestellen.

De prijs van Nutrilon op Tmall Global zal met zo'n €25 ongeveer het dubbele zijn van de Nederlandse winkelprijs. De tussenhandel verdient er geen cent meer aan.
Distrifood - Nutrilon voortaan direct in China te koop - Distrifood
Reageer
  • Deel
Druk af