Volgens Wakker Dier is 43% van de aanbiedingen met varkensvlees gebaseerd op 'industrievarken'. Supermarkten beloofden in 2013 het gangbare varken niet meer aan te bieden. Al het varkensvlees zou een ster Beter Leven moeten hebben. Vooral voor varkenshaasjes is dit moeilijk te realiseren omdat 1 varken maar 2 haasjes oplevert en er niet genoeg hazen met een ster zijn. Hanneke van Ormondt van Wakker Dier zegt daarom: “Supermarkten weten dat er te weinig voorraad is van varkenshaas met ster om mee te stunten. Maar in plaats van te stoppen met stunten, gooien ze hun belofte overboord en kiloknallen er op los met industrievarken.”
Wakker Dier - Supers blijven stunten over rug varken | Persberichten | Wakker Dier
Lees ook
-
4
+Wakker Dier complimenteert 14 supermarkten met hun sterkip 9 jul 2021
-
20
+Wakker Dier wil einde vleesaanbiedingen 8 nov 2018
-
0
+Supers doen het sterrenvlees in de aanbieding en knallen flink minder 9 aug 2018
- 33 Haal je je neus op of ga je stemmen? 19 jul 2016
- 0 Instant succes Wakker Dier tegen knalleugentje AH 9 jun 2016
- 19 Emté als eerste super geconfronteerd met nieuwe criteria kiloknaller Wakker Dier 16 mei 2016
- 1 Wakker Dier wint Shell en Holland Casino voor 1-ster kip 15 jun 2015
- 15 ‘Geschrokken van het gepolariseerde gesprek over vlees en supers’ 19 jan 2015
- 42 Vlees met suiker 25 mrt 2014
- 160 Vraag aan Wakker Dier 6 jul 2013
Hoe durven ze het te verkopen denk je dan he? En maar afvragen, die fabrieken.industrie, waarom de consument hen niet meer vertrouwt..................Ik eet die andere wel op nu ik weet dat het gewoon beenham is, maar in het vervolg let ik wel op hoe het verpakt zit, zie ik een extra plasticje dan laat ik ze sowieso liggen.
#06.1 Astrid. Daar heb ik me ook eens niets vermoedend aan bekocht. Die meuk kwam van de Fa. Brandenburg. Ik heb ze onderstaande reactie gestuurd met een cc aan Dekamarkt. Brandenburg hield zich stil. Maar Dekamarkt pakte het onmiddellijk professioneel op. Ik kon natuurlijke varkenshaas uitzoeken toen ze die weer hadden. Overigens verkoopt Dekamarkt dit gedrocht nog steeds... Te weinig klachten denk ik, de meesten werken kennelijk alles klakkeloos naar binnen wat hen wordt voorgezet.
Kopie dd 14 juni 2016.
Goedendag,
Nietsvermoedend kocht ik afgelopen week 2 stuks van uw varkenshaasjes.
In de aanbieding bij de DEKA MARKT die ze opgetogen ‘Ons Huismerk’ noemt.
Dan sta je er als leverancier bij je afnemer goed op natuurlijk.
‘Handig om de tweede gelijk in te vriezen, het zit al gesealed’ dacht ik nog. De andere haas liet
ik meteen vrij in de pan. Hij voelde wel ietwat slapjes aan... Het bevreemdde me al dat de boter maar
niet wilde bruinen en dat het ongeremd spatte. Warempel, het leek wel zo’n getumbelde kipfilet,
of spek. HET ZAL TOCH NIET?
De verpaking er even bij en daar viel het C U L I N A I R E masker: 12 % water, zout,
maltodextrine en nog meer laboratoriumtroep, afijn dat weet u zelf wel. Het onding kleurde
ook helemaal artificieel roze. Zoiets had ik nog nooit gezien bij hun natuurlijke soortgenootjes.
Nou proberen dan maar, even in tweeën, eentje voor mij en de andere voor mijn inmiddels ook
argwanende eega. De smaak; ongeveer hetzelfde als de onbewerkte haasjes die deze CULINAIREN
jarenlang waren voorgegaan. Maar de BEET en het MONDGEVOEL waren weerzinwekkend.
Het leek wel een soort HAM uit BLIK, of SMAC. SPAM vlees! Na een paar hapjes verdween
alles in de vuilnisemmer en het haasje dat meende veilig in de vriezer te liggen onderging
hetzelfde lot.
Wij vragen ons af waar het mis is gegaan met de firma Brandenburg. Consumenten oplichten
met water + troep en dat aanprijzen als zijnde culinair? Het wanproduct blijkt al 15 jaar te bestaan
ook nog. En het mag nog steeds van de politiek al dat water; tot 20 % zelfs meen ik.
Vooruit Brandenburg prik er nog meer water in dan is het nog culinairder. Voor de DEKAMARKT
is kennelijk niets te gek.
Met boze groet,
Hr. T. Jonkhart
Als het dan ook maar echt varkenshaas was waar ze mee stunten. Enkele weken geleden bij Dirk 'varkenshaas culinair' in de aanbieding gekocht, niet meteen gegeten, zat in mooie vacuumpakjes, maar toen ik er verleden week 1 had ontdooid en in 2 ging delen vond ik het al vreemd plakkerig. Tijdens het bakken ging het steeds meer vreemd ruiken, wat bleek? Hte was verdomme gewoon beenham, die ik ook regelmatig heb en die erg lekker is, die zein varkenshaas vorm gesneden hadden en in zo'n mooi vacuumpje gedaan hadden om die vorm er mooi in te houden. Iemand die nooit beenham eet zal hier misschien weinig aan gemerkt hebben, behalve dat het extra zout is, want je gooit al gauw wat zout op je vlees, terwijl dat met beenham om te bakken niet hoeft. Hebben ze niet genoeg varkenshazen, dan doen we dat toch?
En ja, uiteraard heb je na enkele weken de bon niet meer............