In september 2015 produceerde de EU voor het eerst minder varkensvlees. In vergelijking met 2014 daalde de productie met 01,% Nederland was daarentegen een van de sterke stijgers. Dat blijkt uit berekeningen van de Britse organisatie AHDB Pork.

Volgens AHDB was er sprake van een krimp van 20% in de Deense productie. Duitsland kromp met 1%, België en Polen daalden respectievelijk met 5% en 4%.

Nederland en Spanje groeiden. Nederland zelfs explosief. De Spaanse productie steeg in september met 4%. Nederland bracht 11% meer varkensvlees in omloop.

Volgens AHDB leidde het kleinere volume aan varkensvlees er niettemin toe dat de prijzen relatief stabiel bleven. De boeren bleven echter klagen. Na september daalden de noteringen weer. AHDB concludeert daaruit de productie ondanks het begin van crisisbeheersing in het vierde kwartaal weer is toegenomen. Dit kan te maken hebben met de groeistrategie van Nederland en Spanje.
Boerenbusiness - abcVarkensvleesproductie voor het eerst in 2015 gedaald - Sterke groei in Nederland | Boerenbusiness.nl
Reageer
  • Deel
Druk af