De komende maand kun je in Leuven in een bijzonder pop-upcafé terecht. Bij NapLap zijn alleen alcoholvrije of alcoholarme dranken te krijgen. NapLap staat dan ook voor non alcoholic place / low alcoholic place. De bar strijkt voor een maand neer op de Oude markt in Leuven, meldt De Standaard. De bar moet het debat over verstandig alcoholgebruik aanzwengelen.

Het is een project van het Leuvense stadsbestuur, de KULeuven, de hogeschool UCLL, de studentenkoepel LOKO en bierbrouwer AB InBev. In de bar worden verschillende avonden georganiseerd door studenten en jongeren van Leuvense verenigingen. Vooral studenten bevinden zich in een risicozone wat betreft alcoholgebruik.

In de bar biedt slechts alcoholvrije en alcoholarme bieren. Daarnaast verkoopt NapLap ook biercocktails en huisgemaakte limonade die bereid is door topkok Kwinten de Paepe.

Volgens bierbrouwer AB InBev staat het segment niet- en laag-alcoholische bieren in België met een marktaandeel van 2,1% nog in de kinderschoenen. Ter vergelijking, in Duitsland is dat 10,4% en in Spanje 17,7%. In België heeft dit segment dus nog een enorm groeipotentieel. In Nederland zit alcoholvrij bier al langer in de lift.
De Standaard - Weinig tot geen alcohol in nieuw Leuvens café
Reageer
  • Deel
Druk af