De Belgische brouwerij Cantillon brouwt op traditionele wijze lambik en geuzebieren. Dat houdt in dat het bier in houten kuipen in de open lucht afkoelt, zodat het op een natuurlijke manier wilde gisten uit de lucht opvangt. Deze week hebben de te hoge nachttemperaturen de brouwer genoodzaakt al 3 brouwsels weg te gooien. Eigenaar Jean van Roy wijt het probleem aan de klimaatverandering. In The Guardian vertelt Van Roy dat het brouwseizoen steeds korter wordt. "Mijn grootvader brouwde tussen half oktober en mei, maar ik heb dat nooit kunnen doen", aldus Van Roy, die al 15 jaar brouwt.

De brouwerij koelt zijn bieren in de open lucht vanaf eind oktober, maar moest dit jaar na een korte start alweer snel stoppen. Idealiter is het buiten tussen de min 3 en 8 graden Celsius. Momenteel liggen de nachttemperaturen tussen de 10 en 15 graden en dat is te warm.
The Guardian - Climate change blamed for putting Belgium beer business at risk
Reageer
  • Deel
Druk af