Afgelopen januari nam supermarktketen Jumbo de restaurants van La Place over van het failliete V&D. Jumbo betaalde €7 miljoen voor de inventaris en €1 miljoen voor de voorraden van La Place. De rest van de overnamesom van €48 miljoen bestond uit "rechten op het intellectueel eigendom en goodwill", schrijft het FD, op basis van het eerste verslag van de curatoren.

De curatoren kregen in januari 7 bindende biedingen binnen op de restaurantketen. Ze besloten exclusieve onderhandelingen met Jumbo aan te gaan gebaseerd op "de hoogte van de bieding, de perspectieven voor werknemers en het onderliggende businessplan". Ook speelde mee dat Jumbo al in gesprek was met Cool Investments van Roland Kahn, die geïnteresseerd was in de doorstart van de warenhuizen. Jumbo was daarom ook bereid een 'substantiële investering' te doen in de warenhuizen.

Voor de waardering van de overname van La Place, was Jumbo al uitgegaan van alleen de restaurants buiten de winkels. Met die losse vestigingen gaat Jumbo nu verder.
Het Financieele Dagblad - Jumbo betaalde ? 48 mln voor La Place
Reageer
  • Deel
Druk af