JAB Holdings, de investeringsgroep van de Duitse familie Reimann, breidt zijn koffie-imperium verder uit. In 2013 nam JAB Holdings het Nederlandse DE Masterblenders over en integreerde dat met de koffiedivisie van Mondelez tot Jacobs Douwe Egberts. Nu neemt JAB ook het Canadese Keurig Green Mountain over. Met de overname is zo'n €12,9 miljard in contanten gemoeid. Het bedrijf zal zelfstandig en onder hetzelfde management blijven opereren, aldus JAB.

Keurig Green Mountain staat al enige tijd onder druk. De vraag naar de K-cups daalt en de beurswaarde is meer dan gehalveerd. Keurig maakt koffiemachines waar consumenten een K-cup (capsule) naar keuze in kunnen doen om een warme drank te bereiden. In de nieuwste machines kunnen ook koude dranken bereid worden. De verkopen van de nieuwe machines vallen tegen, 'waardoor de groeimotor vrijwel is stilgevallen', schrijft het FD.

JAB is nog niet uitgekeken op de koffiemarkt. "We vinden de koffiemarkt op de langere termijn interessant. We zitten hier voor wel tien tot twintig jaar in", zei de Nederlandse topman Bart Becht van JAB in 2013. De afgelopen jaren heeft JAB ook Peet’s Coffee & Tea en Caribou Coffee overgenomen en is de koffietak uitgegroeid tot het op een-na-grootste koffieconcern ter wereld, na Nestlé.
Het Financieele Dagblad - Moederbedrijf DE neemt voor ?13 mrd Canadees koffiebedrijf over
Reageer
  • Deel
Druk af