Bij 17% van de ambachtelijke ijssalons constateerde de NVWA overtredingen van de hygiëne-eisen. Dit seizoen inspecteerde de NVWA 218 ijssalons op naleving van de hygiënecode voor de ijsbereiding. De meeste geconstateerde fouten waren 'procesfouten' tijdens de bereiding, het bewaren of presenteren van het ijs. Daarnaast bleek het schoonhouden van de bereidingsruimte en bestek regelmatig een probleem. In enkele gevallen troffen de inspecteurs muizenkeutels of vliegen aan zonder dat ondernemers daar iets tegen deden. Van de 37 overtredingen waren er zes ernstig. In 1 geval bevatte het ijs te veel ziekmakende micro-organismen. Alle overtreders kregen een boete of schriftelijke waarschuwing.
NVWA - NVWA | NVWA: ambachtelijk ijs lang niet altijd volgens hygiëne-eisen gemaakt
Lees ook
-
30
+‘NVWA schiet op twee derde toezichttaken tekort’ 3 nov 2020
-
3
+Zo werkt Frankrijk aan voedselvertrouwen 18 aug 2017
-
5
+Strafrechtelijk onderzoek naar fipronil in pluimveesector 24 jul 2017
- 22 NVWA niet streng genoeg voor Gelderse kippenslachterijen 4 okt 2016
- 0 Openbare rapportcijfers verbeteren hygiëne horeca 28 sep 2016
- 0 NVWA brengt inspectieresultaten zieken- en andere zorghuizen naar buiten 18 aug 2015
- 0 Belgisch Foodweb maakt inspectieresultaten (deels) openbaar 1 jul 2015
- 8 Pasteibakster tegen NVWA: dienstpoes beter dan muizengif 17 mei 2015
- 22 Deens bedrijf maakte ziekenhuismaaltijden in betonmolen 4 dec 2014
- 0 Foodwatch: NVWA brengt mogelijk mensen in gevaar 8 apr 2014