HAK blijft onvermoeibaar ijveren om van Nederlanders weer 'echte bonen(vr)eters' te maken. Boegbeeld Herman den Blijker introduceert 4 nieuwe bonenschotels in stazak, die met rijst of wraps erbij een complete maaltijd vormen. De schotels zijn geïnspireerd op de populairste bonenmaaltijden wereldwijd. In de nieuwe campagne 'breekt' Herman den Blijker dan ook 'in' op reisprogramma's. "Met deze producten trekken we een jongere doelgroep die gezond eten en gemak aanspreekt", aldus Nicole Freid van HAK. Maandag won HAK een zilveren Effie voor de ‘bonen erbij’ campagne. Sinds de start van de campagne realiseerde HAK een stijging van 18% in verkoopvolume.
Lees ook
-
25
+Fluitend je groenten en bonen binnenkrijgen met HAK 6 jan 2020
-
3
+Test geslaagd: nierbonen HAK komen voortaan uit Zeeland 5 sep 2018
-
4
+HAK bekijkt of nierbonen in Nederland willen groeien 9 okt 2017
-
0
+HAK legt burgers en worst in koelschap 12 mei 2017
- 0 HAK legt burgers en worst in koelschap 12 mei 2017
- 1 Consumenten kiezen Hak bonen in stazak tot Product van het Jaar 14 mrt 2017
- 1 Bonencampagne laat Hak groeien als kool 13 jul 2016
- 1 Herman den Blijker ‘breekt in’ met bonen 11 mrt 2016
-
8
+FAO start het Internationale Jaar van de Boon 10 nov 2015
- 11 Herman den Blijker in de vleesvervangende bonen 13 feb 2015
Nog verstandiger burgers weken de bonen zelf en laten hun culinaire fantasie er op los.
Verstandige burgers kopen geen Hak maar Huismerk of Andermerk en besparen aldus zomaar 30-50 cent op een potje waar precies hetzelfde in zit en veelal ook van Hak afkomstig is.
Zo blij voor Hak. Nu nog de akkerbouwers. In Nederland worden de meeste bruine bonen geteeld in Zeeuws Vlaanderen. En van wat de boeren er telen werd het merendeel afgenomen door Hak. Maar Hak wou minder betalen en daarover afspraak maken voor jarenlang. De boeren wouen niet.
Wij, argeloze burgers, zouden misschien meer aan de boeren en minder aan Hak en de kruidenier willen betalen voor bonen. Kan dat Hak? Gefeliciteerd trouwens.