Voedselveiligheid krijgt de laatste jaren meer en meer prioriteit in China. Voor Chinese fabrieken reden om aandacht te besteden aan de voeding die zij in de bedrijfskantines aanbieden, meldt Bloomberg.

Volgens Ian Spaulding, CEO van Elevate Global in HongKong is voeding voor Chinese werknemers een arbeidsvoorwaarde die te vergelijken valt met het salaris. “Grote fabrieken kunnen zich onderscheiden in de arbeidsmarkt door iets meer te investeren in wat er te verkrijgen is in de kantine.”

Het aanbieden van gezonde voeding door externe cateringbedrijven blijkt een lucratieve onderneming. In de ongeveer 60.000 fabrieken in de Zuid-Chinese provincie Guangdong werken zo’n 40 miljoen arbeiders. Dit is goed voor een markt met een jaarlijkse omzet van omgerekend €27 miljard. De cateraars werken behalve aan voedselveiligheid ook aan kostenbesparing door zuivel en groente direct bij lokale producenten af te nemen. Daarnaast spelen ze in op trends om voedselverspilling te voorkomen door werknemers via een app van te voren te laten bestellen wat ze willen eten.
Bloomberg - China?s Factory Workers Get a Healthier Lunch
Reageer
  • Deel
Druk af