Dat is de verwachting van deskundigen en transporteurs, schrijft De Telegraaf.

Een kwart van de bezorgers staan voor een dichte deur. Het aantal ritten is flink gestegen nu er ook in het weekend en avonden pakketten worden bezorgd en vrijwel alle supermarktketens boodschappen thuisbezorgen. Volgens Walther Ploos van Amstel, lector aan de Hogeschool van Amsterdam, is dat een onhoudbare situatie die handenvol geld kost.

De kosten voor de vergeefse ritten liggen nu deels bij de transporteurs. "Ze moeten wel, ze vechten elkaar de tent uit", zegt André Mulder van zakenbank Kepler Cheuvreux. Nu verdienen de diensten nog een goede boterham aan de pakketbezorging, simpelweg omdat de markt voor e-commerce nog groeit. Wanneer dit minder wordt, zullen de transporteurs noodgedwongen moeten gaan samenwerken. Dat geldt vooral voor het platteland. In stedelijke gebieden is het volgens de deskundigen efficiënter om met afhaalpunten te werken.

Ploos van Amstel voorspelt dat er een einde gaat komen aan de snelle en gratis bezorging. "Voor levering binnen een dag of op een bepaald tijdslot, zal de klant moeten betalen. Als het niet uitmaakt wanneer een pakket aankomt, wordt het vervoer niet of slechts beperkt in rekening gebracht."
De Telegraaf - ?Einde aan gratis thuisbezorgen in Nederland?
Reageer
  • Deel
Druk af