Het Amerikaanse tijdschrift US News heeft in 2016 het DASH Dieet tot "beste dieet" verkozen. Jaarlijks laat het tijdschrift een team van experts (medici & doktoren) tientallen diëten rangschikken en voor het 6e jaar op rij hebben zij het DASH Dieet als beste bevonden.

Het DASH Dieet is gericht op het verlagen van de bloeddruk en bestaat uit een erg gezond gebalanceerd voedingspatroon. Uit de 37 diëten die door het vooraanstaande tijdschrift zijn vergeleken kwam het DASH Dieet als beste naar voren als "Beste Dieet Algemeen" en "Beste Dieet voor Gezond Eten". In de categorie "Beste Dieet voor Diabetici" komt het DASH Dieet op een gedeelde tweede plaats. Het US News heeft een team van medische experts de diëten laten beoordelen. Zij waren met name positief over de gezonde gebalanceerde voeding die je bij het volgen van het DASH Dieet binnen krijgt.

Een andere dieet dat erg goed heeft gescoord is het MIND Dieet, dit is een combinatie van het DASH Dieet met een Mediteraans dieet. Enkele bekende namen zoals Paleo en Dukan vinden we echter helemaal onderaan de lijst terug. Net als eerdere jaren is de kritiek van gezondheidsexperts op deze diëten dat er complete voedingsgroepen worden uitgesloten wat het moeilijk maakt de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

In Nederland geeft de site dashdieet.nl meer informatie over het in de Engelstalige wereld populaire DASH-dieet.
US News - What Is the 'Best Diet' for You?
Reageer
  • Deel
Druk af