In oktober meldde Nutrica de productiecapaciteit van zijn babymelkpoeder Nutrilon in het Duitse Fulda te verhogen. Dat moest de toelevering van het populaire babymelkpoeder naar Nederland verdubbelen. Danone, het Franse moederbedrijf van Nutricia, voorziet een niet aflatende vraag en investeert daarom 240 miljoen euro in een nieuwe, hypermoderne fabriek in Cuijk. Niet eerder stak Danone zoveel geld in uitbreiding van zijn Europese productiecapaciteit.

De bestaande fabriek in Cuijk zal worden ontmanteld zodra de nieuwe fabriek, die een verdubbeling van de capaciteit teweeg moet brengen, volledig draait. Volgens de wethouder van Cuijk zijn er al plannen voor het terrein: "We denken aan het bouwen van woningen. Het terrein heeft een mooie locatie aan de Maas. We bekijken de mogelijkheden op dit moment."
Vanaf eind 2017 worden de eerste pakken Nutrilon en Aptamil verwacht. In Cuijk zullen voedingsmiddelen voor de eerste 1000 dagen van een kind van de band komen rollen.

Felix Martin, Executive Vice President van de Danone Nutricia Early Life Nutrition divisie, zegt: "De bouw van de nieuwe fabriek in Cuijk is een belangrijke stap voor Danone en Nutricia. Het zorgt ervoor dat we kunnen voldoen aan de sterk toegenomen vraag naar onze Early Life Nutrition producten en het is evenzeer in lijn met de doelstellingen van onze strategische 2020 agenda om sterke, winstgevende en duurzame groei te realiseren. Wij zijn daarnaast trots deze investering juist in Nederland te kunnen doen, waar Nutricia een erfgoed van meer dan honderd jaar heeft liggen."
Distrifood - abcDanone bouwt fabriek voor babymelk in Cuijk
Reageer
  • Deel
Druk af