Amazon breidt in 2016 in Groot-Brittannië de Pantry service drastisch uit. De 4 grote supermarkten, Tesco, Asda, Sainsbury's en Morrisons, houden de ontwikkelingen met argusogen in de gaten.

Via Amazon Pantry kunnen Britse consumenten snel en eenvoudig meer dan 4.000 producten - huishoudproducten en kruidenierswaren van de A-merken - online bestellen en tegen relatief lage kosten laten bezorgen. Pantry voert geen verse producten en ook bij de uitbreiding 'met duizenden extra producten' is nog niet in vers voorzien. Als de service goed uitpakt, zou Londen wel eens de nieuwe locatie zijn waar, na de Amerikaanse Westkust en New York, Amazon Fresh gelanceerd gaat worden. Topman Christopher North daarover: "Als we er in geloven dat we het juiste aanbod hebben, en het verdienmodel klopt, rollen we [Amazon Fresh] internationaal uit."

De reguliere supermarkten zijn niet blij met het nieuws, aldus The Guardian. De supers kampen met de gevolgen van het veranderende koopgedrag van de Britten. De afgelopen jaren verruilen Britse huishoudens in toenemende mate de wekelijkse boodschappenrit naar de super voor boodschappen doen bij discounters, aanvullende producten lokaal inkopen en online bestellen.
The Guardian - Amazon UK to expand grocery range as supermarkets look on warily
Reageer
  • Deel
Druk af