Tijdens de Bio-Beurs in Zwolle zijn de beste biologische winkels in de categorieën grote winkel, middelgrote winkel en boerderijwinkel van Nederland bekendgemaakt, meldt Duurzaamnieuws. De winnaars zijn gekozen op grond van een publieksstemming (20%) en het oordeel van de jury (80%).

Gimsel Rotterdam is verkozen tot Beste Biologische Winkel 2016 in de categorie grote winkel. De jury vond dat alles klopte in de winkel en is er van onder de indruk dat het Gimsel lukt om zowel jong als oud binnen te halen als klant. Verder heeft de winkel een eigen blad en organiseert hij heel veel activiteiten zoals markten, thema-avonden, informatieavonden, filmavonden, proeverijen en nog veel meer. Ecoshop Helder uit Lemmer verwierf dezelfde titel in de categorie middelgrote winkel. De jury was onder de indruk van de vormgeving van de winkel. Daarnaast besteedt de Ecoshop veel tijd aan klantenbinding en pakken ze dat slim aan, aldus de jury.

Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich de Beste Biologische Boerderijwinkel 2016 noemen. Deze boerderijwinkel is pas in mei 2015 geopend. De jury verbaasde zich over de hoeveelheid creatieve lokale activiteiten die de winkel al ontwikkelde om klanten naar de winkel te lokken. Ook prijst de jury het feit dat alle producten in de winkel 'een eigen verhaal' hebben.
Duurzaamnieuws - Beste biologische winkels van Nederland bekendgemaakt op de Bio-beurs
Reageer
  • Deel
Druk af