Amerikaans onderzoek laat zien dat het eten van te veel 'slecht' voedsel, zoals bewerkt vlees en te weinig 'goed' voedsel, zoals noten en zaden vermoedelijk de oorzaak is van bijna de helft (45%) aan sterfte aan hart- en vaatziektes, beroertes en diabetes. Het nieuwe onderzoek is opmerkelijk omdat per voedselcategorie (zoals spek en noten) de gezondheidseffecten zijn gespecificeerd. Overconsumptie van zout zou een relatie hebben met 10% van de sterfgevallen. Het onderzoek is een combinatie van data van de Amerikaanse overheid en een analyse van peilingen naar eetgewoontes.
Time - Americans Are Eating Too Much Bacon and Too Few Nuts
Lees ook
- ChatGPT slaagt bijna voor dokterstest 10 feb 2023
-
5
+Leende houdt low carb high fat-dieet vol, met een worstenbroodje op zijn tijd 20 aug 2021
-
1
+Levenslang verbod op voedingsadviezen Gary Fettke ingetrokken 28 sep 2018
- 10 ‘Clean eating’ zou kans op osteoporose vergroten 13 apr 2017
-
2
+Onder- en overgebruik zorg schadelijk 13 jan 2017