De verkoop van biologische producten groeide in België vorig jaar met 18% tot €514 miljoen. Dat is de sterkste stijging in jaren. De totale voedingsbestedingen stegen met 1,1%.

Vooral alleenstaanden en welgestelde gezinnen kopen regelmatig biologische producten. Hoewel deze groepen maar 39% van de bevolking uitmaken, zijn ze verantwoordelijk voor de helft van de bestedingen aan biologische producten. Dat blijkt uit het Biorapport 2015 van de Vlaamse overheid.

Oudere alleenstaanden besteden 4% van hun uitgaven aan verse voeding aan bioproducten. Ook jonge alleenstaanden zijn intensieve biokopers, al schommelt het bio-aandeel in hun aankoopgedrag over de jaren heen. Huishoudens met kinderen en een beperkt inkomen hebben met 1% het laagste bio-aandeel.

Verse bioproducten zijn in België gemiddeld een derde duurder dan de gangbare alternatieven. Per product zijn er grote verschillen; zo is een biologisch ei twee keer zo duur als een standaard scharrelei, terwijl een biologische vleesvervanger maar 13% duurder is dan een gangbaar product.
De Standaard - Bio vooral iets voor welgestelden en alleenstaanden
Reageer
  • Deel
Druk af