Het gebruik van desinfecterende stoffen in de voedingsindustrie kan ertoe leiden dat hersenvliesontsteking minder goed te behandelen is. Uit onderzoek van het AMC blijkt dat hierdoor patiënten met hersenvliesontsteking veroorzaakt door de listeria-bacterie vaker komen te overlijden of met ernstige restverschijnselen herstellen. Het onderzoek is deze week online verschenen in het tijdschrift Clinical Microbiology and Infection. Dat meldt het AMC vandaag. De Gezondheidsraad maakte vandaag melding van het onderzoek in het rapport Zorgvuldiger omgaan met desinfectantia.
de Volkskrant - Waarom is overmatig gebruik van desinfecterende middelen gevaarlijk? - Wetenschap - Voor nieuws, achtergronden en columns
Lees ook
-
16
+Bijensterfte kun je aan de bron aanpakken: begin bij de koningin 4 sep 2020
-
87
+Jumbo haalt ruim honderd soorten vleeswaren uit de winkels 4 okt 2019
-
11
+In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding 27 jul 2018
-
3
+Belgen reageren niet meer op terugroepacties 19 jul 2018
-
0
+Flink minder antibiotica resistente bacteriën op kippenvlees 3 jul 2017
- 28 ‘Rijke mensen banger voor veehouderij’ 5 aug 2016
- 1 ‘Er hadden doden kunnen vallen’ door ontoereikende Listeria-controles 2 feb 2016
- 1 Tork: medewerkers voedingsindustrie onvoldoende scherp op hygiëne 14 dec 2015
- 0 Een filmmethode om resistentie plant te meten 13 jul 2014
- 0 Rusland constateert onregelmatigheden in Nederlands vlees 6 nov 2013