In Amerika is een nieuwe zoetstof in opmars. Het product zou een alternatief kunnen zijn voor stevia. Het is gemaakt van monk fruit, een traditioneel Chinese vrucht. De eerste producten die gezoet zijn met deze vrucht zijn in de VS al op de markt. Starbucks' gebruikt monk fruit-zoetstof in zijn double shot coffee&protein. De chemische structuur lijkt op die van stevia; beide stoffen bevatten geen calorieën. Stevia heeft zijn bittere nasmaak als nadeel. Monkfruit smaakt eerder dropachtig. De bijsmaak kan worden verdoezeld door toevoeging van suikeralcohol.
Foodbeast - A Crash Course On Monkfruit, The Sweetener That Could Take Over Stevia
Lees ook
-
1
+Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop 12 jul 2019
-
2
+‘Gestructureerde suiker’ smaakt zoeter 28 mrt 2018
-
32
+Wereldwijde verspreiding van nare darmbacterie mogelijk gevolg van gebruik zoetstof 4 jan 2018
- 0 Culinair ontdekt: Luohankuo 14 jul 2016
- 4 Zweedse rechtbank verbiedt ‘natuurlijke’ stevia-claim Coca-Cola 16 jun 2016
Ik vraag me toch af waar ze het vandaan halen, die bittere nasmaak bij stevia, ik heb daar totaal geen last van, nooit gehad ook. Ligt het misschien aan de fabrikant ervan ofzo? Die ik heb heet SteviJa met een J dus, dat schijnt in duitsland gemaakt te worden. Ik heb dan altijd de vloeibare variant, waar Water, Steviolglycosiden en Plantaardige glycerine in zit, geen troep als maltitol, aspartaam enz maar je kan ook poeder kopen, daar zit alleen inuline als vulstof in. Zou het daar dan aan liggen? Ja, je moet natuurlijk niet zo een druppeltje ervan proeven uit die flesjes, dat is vreselijk zoet, maar een normaal mens eet ook eigenlijk normaal gesproken niet een hap suiker zo uit de suikerpot.