Het Amerikaanse ministerie van landbouw, USDA, laat 2 genetisch gemodificeerde aardappelrassen toe voor commerciële aanplant. De aardappelen zijn dankzij GMO-techniek resistent tegen de beruchte aardappelziekte fytoftora. De gebruikte genen zijn afkomstig van een Argentijnse aardappelsoort die daar van nature resistent tegen is. Het ontwikkelende bedrijf, J.R. Simplot Company, is 'reuzetrots' op de nieuwe, tweede-generatie, GMO-aardappel. NaturalNews betreurt de 'gelopen race' waarmee de GMO-aardappelen, na goedkeuring door de USDA en een vrijwillige review door de FDA, door de Environmental Protection Agency toegelaten worden, terwijl "miljoenen Amerikanen en Europeanen tegen GMO-voedsel zijn", vanuit zorg om de veiligheid daarvan.
NaturalNews - USDA approves genetically engineered potatoes despite GMO backlash
Lees ook
Zo concurreren ze er daar onze gifpiepers (Bintje, Bildtstar, Agria, Fontana) wel uit natuurlijk, want bespaart fors op die wekelijkse bespuitingen die bij ons nog steeds nodig zijn. Voor de verwerkte spullen dan, want vers product en pootaardappel zal nog wel even stand houden.
Maak nou eerst eens een aardappel met een lage glycemische index, daar hebben we veel meer aan.