Onderzoek van het centrum voor voedingsonderzoek in Illinois laat zien dat voedselveiligheidsberichten gebaseerd op angst vooral arme consumenten schaden. Bij deze consumenten kan een bericht over bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen op groente of fruit ertoe leiden dat ze de hele productgroep mijden. Organisaties als ‘Environmental Working Group’ en ‘Only Organic’ gebruiken dit soort berichten om consumenten biologische producten te laten kopen. Deze berichten bleken al vaker wetenschappelijk incorrect en doen dus meer kwaad dan goed. De onderzoekers geven aan dat het dus belangrijk is dat organisaties een consistente boodschap uitdragen over gezonde voeding.
FoodSafetyNews - Fear-based safety messages may be hurting poorest consumers | Food Safety News
Lees ook
- 1 Een eitje van een kip die insecten eet, mag niet biologisch heten 2 okt 2019
-
6
+Groenten en fruit kunnen je door hun gifstoffen behoorlijk ziek maken 21 mrt 2019
- 1 Chinese groenten en fruit te onveilig voor export naar Rusland 7 nov 2014
- 12 Toch duidelijk meer antioxidanten in biologische groente 14 jul 2014
- 0 NVWA: biologische groenten vrijwel gifvrij 27 feb 2014
- 1 Voedingscentrum: biologisch/natuurlijk eten niet gezonder, zelfs marginaal onveiliger 29 aug 2013
- 9 Wat? Geen antibiotica meer in biologische appelteelt 15 apr 2013
- 24 Meer regels of meer vertrouwen? 4 mrt 2013
- 10 Chinezen vallen voor biologisch 24 okt 2012
- 12 “Biologisch vlees kan zijn claims niet waarmaken” 6 jul 2012
Tja, ik heb toch liever een beetje insecticide op mijn fruit dan een fabrieksmatig op voedsel lijkend prutje waar allerlei stoffen een toegevoegd zijn om het lekker te maken. Die insecticide wordt tenminste nog door de onverteerbare vezels ons lijf uit gewerkt en kun je ook eerst grotendeels afwassen.