De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat samenvattingen van haar horeca-bedrijfsinspecties online publiceren. Dat schrijft minister Edith Schippers in een brief aan de Tweede Kamer. Consumenten kunnen nu op de website kleurcodes inzien. Volgens Schippers bieden die slechts 'schijnveiligheid'. Een lunchroom die op een bepaald moment ‘groen’ is, kan de volgende dag ‘oranje’ zijn. Na aanpassing van de huidige Gezondheidswet moeten consumenten ook de achterliggende inspectierapporten kunnen raadplegen.
Out-of-Home - NVWA maakt inspecties horeca meer openbaar
Lees ook
-
11
+foodwatch wil dat supermarkten verre leveranciers aanspreken op ‘verboden pesticiden’ 6 apr 2018
-
0
+Liefde mag niet op de ingredientenlijst van granola 6 okt 2017
-
1
+De vieze keukens van Nederland 3 jul 2017
- 22 NVWA niet streng genoeg voor Gelderse kippenslachterijen 4 okt 2016
- 0 NVWA beperkt houdbaarheidsdatum Van Wijnen-zalm om listeria 21 feb 2016
- 23 Varkensvlees ‘omgekat’ tot .. patat, arrestaties verricht 20 mrt 2015
- 1 Inspectie-resultaten lunchrooms vanaf nu openbaar 7 jul 2014
- 0 NVWA: biologische groenten vrijwel gifvrij 27 feb 2014
- 0 NVWA laat vlees Selten nogmaals controleren door extern buro 4 nov 2013
- 0 Overheid licht hele vleessector door 25 apr 2013
Ik vond de opzet van de site (en de app) eigenlijk prima. Vooral met de reactiemogelijkheid voor het betrokken bedrijf. Wat mij blijvend bleef storen waren de grote hoeveelheid 'witte vlekken' die vooral lieten zien dat er bijzonder weinig gecontroleerd werd.
Was het de bedoeling dat bedrijven (betaald?) om controle gingen vragen? Dat zou net zo goed een vertekend beeld gaan geven.
Ik zie niet zo erg wat er 'verbetert' met de nieuwe actie van de minister. Volgens mij was al duidelijk wanneer de codes werden gegeven. Hoeveel mensen zullen helemaal doorklikken naar de achterliggende documentatie?